Bonjour! or Bon Jovi? Yeah here I go.

Hhahah! Every time I hear either one of these 2 words, I laugh. Oh no, no. bukan berniat menggelakkan title 2 perkataan ni, tapi gelak sebab lucu (sebut/dengar perkataan lucu pun boleh tergelak). Lucu sebab mengingatkan saya pada satu scene dalam movie The Tourist. Johnny Depp supposed to reply with “Bonjour”, not “Bon Jovi”.

Megan Fox pun nak say Hi. Takkan Johnny Depp je.

This is my first Hello to blogging world. Oh tak lupa juga pada semua bloggers and non-blogger who visit here. Frankly, I was a lazy-ass typer. Yeah really, I prefer talking rather than writing. But since I have to write tons of theses on my project, guess I have to move on. But talking is always being my favourite.

So, kenapa saya start blogging? There’s 3 people on this earth are the reason why I do it. Oh no, honey. That’s not sounds right. Semua perkara yang kita lakukan mesti start dari diri kita sendiri. Yang lain adalah sebagai motivator si pemberi semangat atau inspirasi (jangan sesekali mengendahkan mereka). Jika kita meletakkan diri kita sebagai sebab untuk melakukan sesuatu, barulah rasa happy. Or is it just me? Those 3 people memang dah lama tanya saya, “Intan, bila nak start menulis?”. Sometimes I feel like I always being told of what to do. But I never took a second just to think why they’ve been like that. Or why I thought like this. Semuanya berpunca dari diri saya sendiri kerana saya akan betul-betul rajin untuk melakukan sesuatu jika memang saya sendiri yang ingin melakukannya. Same goes here.

“oh payah la macam tu. Kalau banyak benda bagus yang taknak buat, sampai bila-bila pun tak buat.”

Haa betul tu. Sebab itu perlu wujudnya orang yang selalu push dan suruh saya buat itu-ini. Not that I don’t even want to do it. I really want to give a try on something I’ve never done. But I’ll do it once you’ve stop asking me to because that’s when I do something with sincerity. And sincerity leads me to happiness.

The truth is saya memang memerlukan 3 orang tu kerana tanpa mereka saya takkan ada disini dalam keadaan sedang menaip, dan ber-blogging. Just think them as sparks to start a fire. .To those 3 people, I’m really sorry for being so stubborn and slow. I may seem like I hate listening ya’ll, and I’m sorry for that. I love you, guys. And I never forget to thank God for having ya’ll in my life. Not to mention that I have to exhale all these bad-sluggish-things-that-covering-my-diligent-nature from me.

"Go,go fly away you Lazy! I wannabe a good girl now." (Comel kan budak ni?)

Most of all bila fikir betul-betul, blogging memberi semangat untuk mencari banyak idea (which is very important in our daily lives) disamping motivate me into writing. But now I guess my laziness comes back and tell me to stop typing sebab perut tengah practice main trumpet dengan lagu nya bertajuk “Where’s my Lovely Breakfast”. So dengan ini saya mengisytiharkan akan stop typing at the end of 31st December 2011 until next year ;)

Advertisements

5 thoughts on “Bonjour! or Bon Jovi? Yeah here I go.

  1. Hye.
    Rasanya tan boleh menulis dgn baik.
    1st post baca pun dah rasa teruja. (nak lagi baca next post)
    Jadi teruskan menulis if ada masa2 free.
    Blogging is more fun if tan rajin blog walking & tinggalkan komen :)

    • oh tenkius :) memang tgh berusaha nak buat post yg ineteresting utk dibaca.
      oky nizam syg sila tunjuk ajar and betulkan ye kalau ada salah apa-apa.

      • Theme blog ni nampak jambu lah. hehe. Suka color dia.
        Okay nizam ajar mana yang patut. Tapi rasanya Tan ni cepat faham dan belajar.
        Boleh berjalan dengan kaki sendiri perlahan2.
        Nizam just backup je dari belakang ;P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: